Nieuws

 In de laatste week voor de kerstdagen, 17 tm 21 december, vervallen de ochtend lessen. Dus op dinsdag ochtend yin yoga, do.ochtend 50+ en bodybalance en vrijdag ochtend de interval.

Op de avonden vervallen ook de eerste lesuren BEHALVE DONDERDAGAVOND, DE SPINNIG, DIE GAAT DUS WEL DOOR. Wat in de avond vervalt is op maandagavond perfect pilates, dinsdagavond bodyattack / cxworx, woensdagavond interval en vrijdagmiddag/avond poweryoga en pump.

Dit is ivm. met een opleidingsmodule over voeding die ik graag wil volgen.

Alle andere avond lessen gaan gewoon door en dat zijn er nog heel veel gelukkig.

Op donderdag 27 december is er les:

17.00-18.00 poweryoga

18.00-19.00- interrval

19.00-20.00 bodypump

 

 

 

De nieuwe lessen power yoga en yin yoga worden zeer goed ontvangen, fijn!

 

 

     Gezond en effectief afvallen                   

Vrijdag 5 oktober  ,8.45-10.45 u,start er weer een cursus “GEZOND EN EFFECTIEF AFVALLEN”.

De cursus start ook op  vrijdagavond 5 oktober 18.45-20.30u Kosten 139.95 euro.

Als ze gezamenlijk starten dan is er de mogelijkheid om te switchen tussen de ochtend en avond.

Je leert veel over voeding, gezondheid,beweging, je krijgt veel tips en tricks, je krijgt veel persoonlijke feedback op jouw voedingspatroon( oa. door voedingsdagboekjes) en je wordt geinspireerd om te veranderen, te verbeteren en ervoor te gaan. Inmiddels wordt er ook veel hormoongerichte informatie in verweven.Andere informatie die aan bod komt is voeding, supermarkt, etiket, suikers, darmen, hormonen, stress, slapen en ontspannen. Het uitgangspunt van de cursus is onbewerkte en pure voeding, dus weer terug naar de basis.

Het levert je energie, wijsheid, gezondheid motivatie en vast gewichtsverlies.

cursus mind fit                                            

Gezondheid gaat verder dan sport en voeding, Mentaal ontspannen, rust weten te vinden, kun je al vinden door te sporten maar wil je een stapje verder gaan dan is er de cursus MIND FIT. De cursus bestaat uit een laagdrempelige reeks van 4 lessen waarin je werkt aan mentale ontspanning d.m.v. verschillende fysieke oefeningen ( Tibetaanse yoga en Indiase yoga en pilates), aandachtstraining, ademhalingsoefeningen en meditatie, dit wijst je de weg naar mentale rust. Er gaat een hele nieuwe wereld voor je open als je je eens verdiept in dit gebied.

Als je kunt ademen kun je meedoen!

Je bent niet slechts een druppel in de oceaan, maar een prachtige oceaan in een druppel”…..RUMI.

DATA: Vanaf zaterdag 29 -9, 6, 13, 20 oktober.Tijdstip 15.4516.45u. Kosten: 25 euro voor leden, 32.50   voor niet leden, contant te voldoen voor aanvang van de cursus.  Aanmelden kan via de site of telefonisch 06 10484365

Dit is echt een heerlijke, bewustwordende en toegankelijke cursus!!

Cursus Yin yoga  

Je kunt yin yoga als lesreeks van 10 lessen volgen op de dinsdagochtend van 9.15-10.15u. Start is op 2 oktober ( herfstvakantie niet). Je volgt dan alleen deze reeks en na die 10 lessen ben je nergens aan verbonden. Heb je al een abonnement dan kun je zo in deze lessen meedoen!!

Wat is yin yoga. Bij yin yoga proberen we bewust diepliggende structuren, je bindweefsel( pezen- ligamenten- tussenwervelschijven maar het zit ook overal in je lichaam tussen organen, bloedvaten en zenuwen), te beinvloeden door een houding aan te nemen en deze voor langere tijd vast te houden. Verdieping van een houding ontstaan pas na 30 seconden tot een minuut ( en je houdt de houding zomaar 3 tot 5 minuten vast). Bindweefsel kun je beinvloeden in passieve vorm en niet zoals bij bv. hatha yoga en power yoga ,door spieren aan te spannen en te ontspannen. Bij yin yoga moet je juist niet je spieren spannen zodat je aan je bindweefsel toe komt.

Je bindweefsel kan verstijven door bv. een fysiek trauma, littekenweefsel, eenzijdige belasting,  ,verkleving zoals in een  frozen shoulder, verkleving rond de knie, plantair facsitus, cellulites, hielspoor en gewoon omdat we leven en belasten en hierdoor wordt het soepel bewegen bemoeilijkt. Verkleving en vervorming zorgt ervoor dat bloed niet goed kan stromen en hierdoor kan alles wat het bloed transporteert zijn werk niet voldoende doen.

Yin yoga zorgt voor een verbeterde mobiliteit.Ook stimuleert yin yoga het zelfhelend vermogen van je lichaam. En dat is heel belangrijk.

Kosten voor 10 lessen: 95 euro ( voor aanvang vd cursus te voldoen of in twee delen). Als je een abonnement neemt dan kun je de yin yoga volgen wanneer het jou uitkomt.

 

Gezond en fit zwanger

En hoe wordt jou buik ooit weer mooi plat en hoe kun je je bekkenbodem sterk houden? Allemaal vragen waar de cursus “”gezond en fit zwanger “” wat mee doet. In de cursus krijg je oefeningen en training op heel belangrijke spiergroepen en jou conditie. Ook ben je bezig met ademhaling en yoga/ rust wat heel noodzakelijk is tijdens je bevalling. Hier wordt dus veel tijd aan besteed. Vrouwen die aan zwangerschapsyoga hebben gedaan zijn vaak opvallend sterk en rustig tijdens de bevalling (volgens een gynocologie verpleegkundige uit het UMCG te Groningen).

Momenteel wordt deze cursus helaas niet gegeven vanwege drukke werkzaamheden door de docent.

CX WORX

DIT IS DE TRAINING VOOR JE BUIK, RUG, SCHOUDERGORDEL EN BILLEN.  IN 30 MINUTEN WORDEN DEZE SPIER( KETENS) STERK GETRAIND OM ZO TE ZORGEN VOOR EEN STRAKKE BUIK,EN  EEN RUG DIE SAMEN MET DE BUIK STABILITEIT GEEFT. OOK BILLEN EN DE SCHOUDERGORDEL ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG IN DEZE X-VORM OM MET AL DEZE SPIEREN ERVOOR TE ZORGEN DAT JE BLESSURES VOORKOMT, DAT JE PLAT EN GETAILLEERD BLIJFT EN JE JEZELF GOED KUNT BELASTEN. DEZE LES  IS EEN MUST VOOR IEDEREEN EN OOK IDEAAL TE COMBINEREN MET ANDERE LESSEN.